Kat heeft een dier gegeten

Wanneer katten buiten komen eten ze wel eens een muis, rat of vogel. Dit is natuurlijk gedrag van een kat en kan moeilijk worden tegengehouden. Het eten van deze prooidieren is op zich niet erg. Alleen kan de kat op deze wijze besmet worden met wormen.

Wormen zijn vervelend en kunnen niet alleen gevaarlijk zijn voor katten, maar ook voor mensen. Er zijn verschillende soorten wormen die kunnen voorkomen bij katten. Een wormbesmetting kan gemakkelijk worden opgelopen als de kat een dier eet wat ook besmet was met wormen. Ook kunnen wormen het lichaam binnenkomen als de kat vlooien heeft. Vlooien kunnen namelijk wormeneitjes bij zich dragen en doordat de kat aan zijn vacht likt kunnen deze eitjes weer in het lichaam komen met alle gevolgen van dien.

Wat te doen nadat je kat een dier heeft gegeten

  • Wanneer u de kat niet heeft ontwormt bestaat er een kans op wormen. De kat moet dan ontwormd worden. Ontwormingsmiddel kan gehaald worden bij de dierenarts of dierenwinkel. Wanneer er na de ontworming, wormen in de ontlasting aanwezig zijn moet er na 2 tot 3 weken weer ontwormd worden.

Ontworm uw kat minimaal 2 keer per jaar!