Verveling

Wanneer de hond zich verveelt in jouw afwezigheid kan hij dingen gaan slopen. Zeker wanneer de hond voor langere tijd alleen thuis is, kan verveling op de loer liggen.

Wat te doen?

Je kunt er voor zorgen dat je hond moe is voordat je weggaat. Hij zal dan sneller gaan rusten. Welke activiteiten hiervoor geschikt zijn kun je lezen in het hoofdstuk over spelen. Doe dit niet vlak voordat je weggaat. De overgang van veel aandacht naar geen aandacht is dan te groot voor de hond.

Slopen kan voorkomen worden door de hond meer bezig te laten zijn wanneer hij alleen is. Vul bijvoorbeeld een KONG met wat lekkers, of geef je hond een flostouw of een activity bal. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt hiernaar vragen in de dierenspeciaalzaak. De hond is hier een tijd mee bezig en verveelt zich dus minder snel.

Wat is te lang?

Hoe lang een hond alleen thuis kan zijn is afhankelijk per hond. Het advies is om je hond niet langer dan vijf uur op een dag alleen te laten. Ben je toch langer weg van huis? Vraag dan een buurvrouw of kennis om tussendoor even de hond uit te laten of huur een hondenuitlaatservice in die voor een nodige onderbreking zorgt gedurende de dag.