Een kattenvriendje erbij?

Heb je een kat en wil je een tweede erbij? Zo’n speelkameraadje voor je poes is natuurlijk hartstikke leuk. Ze kunnen lekker met elkaar ravotten en elkaar gezelschap houden als je er zelf niet bent. Helaas kunnen niet alle katten direct met elkaar door één deur. Ze moeten aan elkaar wennen. Gelukkig kun jij als baasje ze daar een handje bij helpen!

Net zoals mensen hebben ook katten elk hun eigen karakters. De een is sociaal ingesteld en speelt graag met soortgenootjes, de ander is meer op zichzelf en heeft het in z’n eentje ook prima naar zijn zin. Een tweede kat erbij is daarom geen vanzelfsprekendheid. De twee zullen aan elkaar moeten wennen en soms worden ze gewoon nooit vriendjes. Dit kan zich uiten in elkaar negeren of juist hevige vechtpartijen.

Om twee katten aan elkaar te laten wennen, is het verstandig ze de eerste dagen gescheiden te houden, maar wel in dezelfde kamer. Zorg ervoor dat ze elkaar kunnen zien en ruiken. De geur die een kat afscheidt, kan van groot belang zijn voor een goed verloop van het kennismakingsproces. Breng ze bijvoorbeeld met lekker eten geleidelijk wat dichter bij elkaar. Zet de katten pas na ongeveer een week echt bij elkaar, op een moment dat ze allebei rustig zijn. Vanaf dat moment is het afwachten of de twee vriendjes worden voor het leven!