Aan elkaar wennen

Geen ruzie of vechtende katten en jij een stressloos bestaan. Kortom een goede introductie kan er voor zorgen dat jouw katten de rest van hun leven samen door één deur kunnen.

Wat te doen?

Om twee katten aan elkaar te laten wennen is het verstandig ze de eerste dagen gescheiden te houden. Zorg ervoor dat ze elkaar kunnen zien en ruiken, maar niet kunnen aanraken. Het kennismakingsproces bij katten begint namelijk bij het leren (her)kennen van elkaars geur. Wissel na enkele dagen het favouriete mandje of kleedje met elkaar uit. Deze ruikt naar de andere kat en zo kunnen ze zeker aan elkaars geur wennen.

Zet de katten pas na een week echt bij elkaar. Kies een een moment dat beide katten rustig zijn. Laat de katten aan elkaar snuffelen maar laat ze niet alleen. Als het mis gaat moet je kunnen ingrijpen.

Als de katten zonder problemen samen in een ruimte kunnen zijn begin je voorzichtig met het voeren in dezelfde ruimte. Houd in het begin voldoende afstand tussen beide voerbakjes. Zodra dit goed gaat kun je iedere dag de bakje steeds een beetje dichter bij elkaar plaatsen.