Fout krabben afleren

Katten geven voorkeur om op bepaalde plekken te krabben. Logisch want de kat wilt wel dat zijn geur- en krabsporen opvallen voor eventuele andere katten. En ja dat behang naast de deur is dan een hele tactische plek volgens jouw kat. Door onderstaande tips toe te passen kun jij bepalen bij welke plekken de kat straks nog zal krabben.

Wat te doen?

Wanneer je kat op een verkeerde plek zijn nagels krabt kun je deze plek onaantrekkelijker maken. Bijvoorbeeld door dubbelzijdig plakband (niet te sterk klevend!) op de plekken te plakken waar de kat niet mag krabben. Dit geeft namelijk een onaangenaam gevoel aan de pootjes van de kat. Hierdoor leren de meeste katten het krabben al snel af.

Heb je maar één kat in huis? Laat dan die krabplek waar de kat krabt naar de kat ruiken. Dit doe je door een zakdoekje langs de geurklieren van de kat te halen. Het makkelijkst kun je dit doen op de wangen van de kat, daar waar de kat ook kopjes mee geeft. Daarna wrijf je met het zakdoekje op de plek waar de kat krabt. Omdat deze plek dan al naar de kat zelf ruikt heeft de kat minder snel de neiging om er nogmaals te krabben.

Het allerbelangrijkste is om nieuwe krabplekken te creeën die onweerstaanbaar zijn voor de kat.