Miauwen uit verveling

Katten kunnen miauwen uit verveling. Ondanks dat katten veel slapen, hebben ze ook behoefte aan activiteit en aandacht. Als jouw kat opeens zin heeft in een spelletje of aandacht kan hij daar om gaan miauwen. Lees in dit artikel hoe je verveling tegen kunt gaan.

Wat te doen?

Bij miauwen uit verveling kan het helpen om je kat meer aandacht te geven door bijvoorbeeld meer met hem te spelen. Belangrijk hierbij is wel dat je dit alleen doet wanneer je kat stil is. Begin dus nooit met spelen wanneer je kat aan het miauwen is. Wanneer de kat aan het miauwen is negeer je hem volledig en wanneer hij stil is speel je met hem. Zo zal de kat langzaam doorkrijgen dat het miauwen niet meer beloond wordt maar het stil zijn juist wel.

Spelletjes
Naast het feit dat het leuk is om met je kat te spelen zijn er ook veel leuke kattenspellen te koop. Zo heb je leuke spellen waarbij de kat voertjes kan zoeken. Ook zijn er verschillende leuke bewegingsborden beschikbaar, waarbij je kat iets in beweging kan zetten. Zelfs op de ipad zijn er spelletjes voor katten beschikbaar waar ze bijvoorbeeld op visjes kunnen jagen. Keuze genoeg om jouw vriendje bezig te laten zijn!