Verzorging van de senior kat

De oudere kat heeft vaak wat extra verzorging nodig. Bekijk hieronder waar je je kat mee kunt helpen op zijn oude dag.

Vachtverzorging senior kat

Naarmate de kat ouder wordt zijn ze vaak ook minder soepel. Om deze reden kunnen ze hun vacht minder goed schoon- en klitvrij houden, omdat ze niet meer goed bij alle plekken kunnen komen. Help je kat door hem regelmatig te borstelen, zodat zijn vacht klitvrij blijft. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt er vooral voor dat je kat vrij kan blijven bewegen.

Nagels knippen

Sommige oudere katten hebben er moeite mee om hun nagels kort te houden. Vaak doordat ze strammer worden en hierdoor moeite krijgen met krabben aan een boom of krabpaal. Zodra je de nagels hoort wanneer je kat loopt zijn ze al te lang. Knip de nagels regelmatig bij met een nagelschaartje voor katten. Deze speciale schaartjes voorkomen dat je in het leven van de nagel knipt. 

Preventieve controles

De kans op gezondheidsklachten naarmate je kat ouder wordt neemt toe. Het is verstandig preventieve controles bij de dierenarts uit te laten voeren. Zo kun je beginnende gezondheidsklachten sneller behandelen. Dit kun je bijvoorbeeld 1x per jaar doen of vaker wanneer nodig.

Ook kun je dan meteen het gebit van je kat laten controleren, zodat je zeker weet dat hij nog sterke tanden heeft en zijn brokjes goed kan blijven eten.