Hypoallergene voeding voor hond en kat

Is jouw hond of kat gevoelig? Heeft je vriendje vaak last van jeuk of problemen met z’n vacht? Of moet hij vaak spugen?

Dan is de kans aanwezig dat hij een allergie heeft of een gevoelig spijsverteringkanaal. Speciaal hiervoor zijn er hypoallergene brokken ontwikkeld die de kans op een (allergische)reactie zo klein mogelijk maken.

 

 

Hypoallergeen honden- en kattenvoer

Hypoallergeen honden- en kattenvoer

Veel gevoelige of allergische honden en katten reageren goed op hypoallergeen voer.  Hypoallergeen wil zeggen ‘laag in allergenen’. De kans dat de hond allergisch reageert op de voeding is dan heel klein. Vaak reageren honden en katten met een voedselallergie op eiwitbronnen zoals kip en rund, maar ook zuivel en granen/gluten kunnen bij sommige dieren problemen geven.

Smølke Sensitive

Voor honden en katten die gevoelig zijn hebben we een speciaal assortiment ontwikkeld: de Sensitive. De Sensitive bestaat uit één enkele eiwitbron: 100% lam! Lam heeft een zeer laag risico op intolerantie en allergische reacties. De Sensitive is ook geschikt als eliminatie dieet. Dit eliminatiedieet is goed in te zetten wanneer je een vermoeden hebt dat je hond of kat misschien allergisch is voor bepaalde eiwitten. Lees hieronder meer over onze Sensitive producten!

 

Smølke, daar maak je vrienden mee