Jeuk bij honden

Heeft jouw hond jeuk? Natuurlijk is af en toe een beetje jeuk geen probleem, dat hebben wij mensen soms ook wel eens. Maar wanneer je hond last krijgt van aanhoudende, ernstige of langdurende jeuk dan is het belangrijk om de oorzaak van de jeuk te achterhalen.

Oorzaken

Jeuk bij honden kan veel verschillende oorzaken hebben. Veel mensen denken bij jeuk meteen aan de voeding. Er kan inderdaad sprake zijn van een voedselallergie, dit komt namelijk vrij veel voor. Toch staat een vlooienallergie nog steeds met afstand op nummer één van de meest voorkomende allergieën bij honden. Wees er dus zeker van dat dit niet de oorzaak is van de jeuk voordat je allerlei andere stappen gaat ondernemen.

Geen vlooien?

Wanneer vlooien zijn uitgesloten en andere beestjes en schimmels ook, is het verstandig om ook eens naar de voeding de kijken. Wanneer is de jeuk begonnen? Wanneer neemt de jeuk toe of juist af? Is er iets veranderd in het menu van je hond waar hij mogelijk op zou kunnen reageren?

Wat kun je gaan testen?

Wanneer de jeuk varieert kan je kijken of de jeuk afneemt als je tijdelijk geen snacks en kauwbotjes meer geeft. Mocht dit niet of onvoldoende helpen dan kun je overwegen om over te stappen op hypoallergene voeding zoals de Sensitive of een graanvrije voeding zoals onze Grain Free Formula. Hypoallergene voeding bestaat in tegenstelling tot veel andere voedingen meestal uit één enkele eiwitbron. In ons geval gebruiken we lam in de Sensitive brokken.

Veel honden zijn al gebaat bij een voeding zonder granen of gluten zoals Smølke grain free formula. Maar er zijn ook honden die op meer voedingsstoffen allergisch reageren, vandaar dat wij voor deze honden Smølke Sensitive hebben ontwikkeld. Meer lezen over jeuk bij honden? Lees dan dit artikel!