Gedragscentrum hond | kat

Gedrag

Mensen leven al duizenden jaren samen met huisdieren. Doordat de mensen voedsel hadden zijn de dieren naar hen toegekomen. De mens is met de dieren gaan fokken en hierdoor ontstonden er steeds meer verschillende rassen in alle soorten en maten. Honden en katten voelen de mens veilloos aan en hebben hierdoor een belangrijke plek in het gezin gekregen. De hond gaat ook mee naar verjaardagen en de kat schuift lekker aan bij het avondeten.

Toch gaat het niet altijd goed wanneer je een huisdier in huis haalt. De hond begrijpt soms niet wat dat mens toch naar hem roept en de mens begrijpt niet waarom de kat als maar aan die stoel krabt. Als je als baasje leert om het gedrag van je huisdier te herkennen en begrijpt hoe je jouw wensen duidelijk naar je huisdier kunt overbrengen kun je een hoop problemen voorkomen.

In dit gedragscentrum vind je informatie over hondengedrag en kattengedrag en allerlei tips om problemen te voorkomen of op te lossen.
 

Maak hier jouw keuze. Ik wil honden of katten begrijpen.

Maak een keuze

Wanneer het nou niet lukt om een probleem op te lossen, kun je natuurlijk altijd een gedragstherapeut inschakelen. Als een bepaald gedrag, bijvoorbeeld binnen plassen, steeds terug komt kan het ook verstandig zijn om naar de dierenarts gaan. Ook kun je zelf controleren of  je huisdieren nog gezond is door de Smølke Gezondheidscheck te doen.