Allergie bij honden | Smolke graagnvrij

Allergie bij honden

Allergie bij honden komt helaas steeds vaker voor. Hoe weet je of je hond een allergie heeft? Vaak heeft een allergische hond jeuk, bultjes, verhaart hij extra veel of heeft hij andere huidproblemen die kunnen wijzen op een allergie.

Meest voorkomende allergie bij de hond

De meest voorkomende vorm is een vlooienallergie. Echter zijn honden met een vlooienallergie vaak ook gevoelig voor andere allergenen zoals bepaalde voedingsbestanddelen of allergenen uit de omgeving . Vaak is er geen sprake van één vorm van allergie. Wanneer je hond jeuk heeft is het daarom belangrijk verschillende oorzaken uit te sluiten.

Hypoallergeen hondenvoer

Veel allergische honden zijn dat ook gebaat bij een hypoallergeen hondenvoer.  Hypoallergeen wil zeggen ‘laag in allergenen’, dit houdt in dat de kans dat de hond allergisch reageert op de voeding heel klein is. De meest voorkomende ingrediënten in hondenvoer waar honden met een voedselallergie op reageren zijn kip, rund, zuivel en granen/gluten.

In de meeste gevallen zal je hond niet allergisch zijn voor veel verschillende allergenen, je weet echter in het begin niet waar voor. Je kan daarom kiezen voor een voeding die minder allergenen bevat zoals hondenbrokken zonder graan en rund. Bij Smølke hebben wij hiervoor de Smølke Graanvrij ontwikkeld. Smølke Graanvrij is een hondenvoer zonder granen of gluten en zonder rund.

Meer zekerheid?

Wel bevat onze Smølke Graanvrij kippenvlees. Een groot deel van de honden met een voedselallergie reageert (ook) op eiwit van kip. Wil je daarom liever wat meer zekerheid? Kies dan voor Smølke Sensitive. Smølke Sensitive is niet alleen hypoallergeen en glutenvrij maar bevat ook slechts 1 koolhydraatbron en 1 eiwitbron, namelijk rijst en lamsvlees.

Voeding