De beste hondenvoeding | Smolke hondenvoeding

Hoe kies je de beste hondenvoeding?

Wat is nu de beste hondenvoeding voor je hond? Er zijn veel verschillende merken hondenvoer en je leest natuurlijk overal verschillende verhalen over wel merk het beste zou zijn. Fabrikanten maken het vaak niet makkelijker door uiteraard ze zeggen dan hun eigen hondenvoeding het beste is.

Waar kan je op letten?

Veel mensen beoordelen een voeding op de voorkant van de verpakking. Uiteraard moet deze aanspreken, echter zegt deze niet altijd wat over de kwaliteit van de voeding zelf. Je kan je hond laten bepalen door te kijken wel hij het lekkerst vindt, maar net als bij kinderen is lekkere voeding niet altijd ook even gezond! Kijk daarom eens naar de ingrediënten; klinken deze gezond en zitten er ingrediënten in die mogelijk niet nodig zijn?

Wat heeft je hond nodig en wat niet?

Ten eerste heeft je hond niet veel aan voeding met allerlei leuke kleurtjes en vormpjes, kleuren kan hij immers niet zien!  Vraag je wel eens af waarmee deze voeding gekleurd is, zijn dit natuurlijke kleurstoffen of niet? Daarnaast kan jij je afvragen of die zachte brokjes die je hondje zo heerlijk vindt ook wel zo gezond zijn.  Deze zachte brokjes bevatten namelijk meer vocht en zijn daardoor moeilijk houdbaar te houden, daarnaast bevatten deze zachte brokjes vaak hulpstoffen om ze zacht te houden.

Hondenvoeding kan tegenwoordig ook natuurlijk worden geconserveerd zonder chemische toevoegingen als BHA en BHT. Al onze Smølke voedingen zijn dan ook vrij van toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen en suikers. Daarnaast wordt onze voeding volledig op een natuurlijke wijze geconserveerd met vitamine E en rozemarijn!

Waar let ik nog meer op?

Natuurlijk is de prijs ook belangrijk, echter is hondenvoer van huismerken of bepaalde supermarkten niet voor niets zo goedkoop. Goedkopere grondstoffen zorgen ervoor dat een product ook goedkoper verkocht kan worden. De analyse kan wel gelijk zijn, echter zegt dit helaas niets over de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Veel voeders (ook sommige bekende en grote merken) bevatten soms maar 4% vlees. Kijk dus zelf eens kritisch op de verpakking en laat je eventueel informeren door je dierenspeciaalzaak of stel enkele kritische vragen aan de fabrikant.

Belangrijk is dat je hond de voeding graag eet en dat de ontlasting goed is. Helemaal is het natuurlijk fijn als het hondenvoer ook nog eens geheel natuurlijk is en betaalbaar!

Let dus bij het kiezen van een voeding op:

  • ingrediënten / analyse
  • onnatuurlijke toevoegingen
  • manier van conserveren
  • hoeveelheid vlees
  • smaak en ontlasting

Is je hond overgevoelig voor bepaalde bestanddelen in de voeding? Kies dan voor een glutenvrije hondenbrok zoals Smølke Sensitive of Smølke Graanvrij.

Meer lezen over voeding?