Smølke introduceert honden- en kattenvoeding met MSC gecertificeerde vis › Smølke katten- en hondenvoer

Smølke introduceert honden- en kattenvoeding met MSC gecertificeerde vis

dinsdag 27 september 2011

Smølke introduceert honden- en kattenvoeding met MSC gecertificeerde vis

Smølke honden- en kattenvoeding introduceert begin oktober, als eerste aanbieder in Nederland, hondenvoeding met MSC gecertificeerde vis. Ook de Smølke kattenvoedingen zijn vanaf medio oktober bereid met MSC gecertificeerde vis. De voorzijde van de nieuwe verpakkingen zullen voorzien zijn van het blauwe MSC-keurmerk, met daarbij de officiële registratiecode, zodat consumenten weten dat Smølke dit keurmerk mag dragen.

MSC
Smølke verwerkte al langer visingrediënten in al haar producten. Vanaf medio oktober zal deze vis dus alleen nog van visserijen afkomstig zijn die onafhankelijk gecertificeerd zijn volgens de MSC-standaard voor een goed beheerde en duurzame visserij. Een MSC gecertificeerde visserij beheert haar visserijactiviteiten op een zodanige manier dat de vispopulatie gerespecteerd wordt, dat het ecosysteem intact blijft en dat nationale en internationale afspraken nageleefd worden.

Nederlandse consument
Nathalie Steins, Manager Benelux van MSC: ‘’Ruim 60% van de Nederlandse consumenten is ervan overtuigd dat het kopen van duurzaam gevangen vis bijdraagt aan een gezond leven in zee. 1 op de 3 consumenten kent het MSC-keurmerk. Door als eerste in Nederland hondenvoer met het MSC-keurmerk aan te bieden, beloont Smølke duurzame visserij. De toename van het aanbod MSC gecertificeerd honden- en kattenvoer op de Nederlandse markt geeft consumenten de mogelijkheid om ook voor hun huisdieren een duurzame vis keuze te maken.’’

Bewust van eigen verantwoordelijkheid
Met deze ontwikkeling geeft Smølke een duidelijk signaal af zich bewust te zijn van de eigen verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van de visserij om zo de visbestanden ook voor de toekomst te waarborgen. Dit bewustzijn wordt mede gestimuleerd vanuit de moederorganisatie waartoe Smølke behoort. Vanuit het hoofdkantoor is er een duidelijke focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid naar mens en dier. ‘’Het pand in Harderwijk waarin het hoofdkantoor is gevestigd wordt bijvoorbeeld volledig verwarmd door aardwarmte. Door een speciale installatie wordt er water rondgepompt wat is verwarmd door de vrijgekomen warmte in de aardbodem. Deze warmtepomp geeft dit vervolgens door aan wand- of vloerverwarming. Daarnaast richt een van onze zusterorganisaties zich volledig op de ontwikkeling en verkoop van biologische honden- en kattenvoeding.‘’, aldus Danielle van der Kaap, Marketing Manager van Smølke.

Over Smølke
Smølke is al meer dan 20 jaar een gerenommeerd merk premium voeding voor zowel honden als katten. Smølke is alleen verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak. Sinds eind 2009 is het merk in eigendom van de heer Roelevink, directeur eigenaar van verschillende bedrijven in de petfood branche, waaronder Premium Petfood Brands b.v. en Yarrah Organic Petfood b.v.
 

Meer nieuws
02 aug 2017 Het hersluiten van de nieuwe verpakkingen!
08 jun 2017 Smølke vernieuwd én verbeterd
15 mei 2017 Smølke Fokkersregeling
01 nov 2016 Smølke palletactie
04 okt 2016 Gratis Vers Gestoomde Maaltijd!
01 aug 2016 Smølke op Instagram
06 jun 2016 Huisdier van de Maand mei!
01 jun 2016 Woofstock 2016
01 jun 2016 Dat is natuurlijk smøllen!
10 mei 2016 Wie is de winnaar van april?
naar het nieuwsarchief