Overstappen op volwassen voeding

Nu je pup een jaar oud is hij/mag hij (bijna) over op volwassen voeding.

Overstappen op volwassen voeding

Wanneer je pup volwassen wordt zal je op een gegeven moment moeten overstappen op voeding voor volwassen honden, maar wat is het juiste moment?

Het juiste moment om over te stappen hangt af van het ras, grootte en activiteit van je pup. Kleine rassen kunnen vaak met 10 maanden al over, middelgrote rassen met ongeveer 12 maanden en grotere rassen tussen de 12 en 16 maanden. Kleine rassen zijn eerder uitgegroeid en kunnen daarom al eerder overstappen op volwassen voeding. Zeker bij pups die al geholpen zijn is het verstandig dit op tijd te doen om overgewicht te voorkomen.

Hoe stap je over?

Het beste kan je hiervoor minimaal een dag of vijf de tijd nemen. Zorg daarom dat je nog voldoende van de puppyvoeding in huis hebt om te kunnen mengen wanneer je wilt overstappen.

Dag 1: 80% puppyvoeding gemengd met 20% volwassen voeding
Dag 2: 60% puppyvoeding gemengd met 40% volwassen voeding
Dag 3: 40% puppyvoeding gemengd met 60% volwassen voeding
Dag 4: 20% puppyvoeding gemengd met 80% volwassen voeding
Dag 5: geheel over op volwassen voeding!

Sommige pups zijn wat gevoeliger en hebben een langere overstaptijd nodig. Blijft de ontlasting hierna wisselend dan raden wij aan om de pup tijdelijk 1-2 weken op compleet vers diepvriesvlees te zetten van bijvoorbeeld Rodi. Wel raden we aan de voeding de eerste twee dagen even kort te koken en tijdens deze periode geen andere (droog)voeding te geven. Na deze periode kan je in één keer weer starten met de volwassenvoeding. Mocht je hier vragen over hebben stuur ons dan even een e-mail: info@smolke.nl

Welke volwassen voeding?

Uiteraard raden wij hiervoor onze Smølke Adult voedingen aan. Doordat wij naast onze Adult Mini, Medium en Maxi voedingen ook speciale voeding hebben zoals onze Sensitive, Graanvrij en Weight Control, hebben wij voor elke volwassen hond wat wils! Al onze Smølke voedingen zijn uiteraard bereid met hoogwaardige ingrediënten en vrij van chemische toevoegingen.

Lees hier waarom je opnieuw voor Smølke zou moeten kiezen als volwassen voeding en vraag meteen een kortingsbon aan!

Smølke Adult Mini

Smølke Adult Mini

Speciaal adult hondenvoer voor volwassen honden van kleine rassen tot 10 kg. Voor de dagelijkse balans van jouw kleine vriend. 

Smølke Adult Medium

Smølke Adult Medium

Speciaal adult hondenvoer voor volwassen honden van middelgrote rassen tussen 10 kg en 30 kg. Voor de dagelijkse balans van jouw trouwe viervoeter. 

Smølke Adult Maxi

Smølke Adult Maxi

Speciaal adult hondenvoer voor volwassen honden van grote rassen vanaf 30 kg. Voor de dagelijkse balans van jouw grote vriend. 

Smølke Adult Grain Free Formula

Smølke Adult Grain Free Formula

Een smaakvol graanvrij alternatief voor actieve volwassen honden van alle rassen en groottes. Voor de dagelijkse balans van jouw trouwe viervoeter.

Smølke Weight Control

Smølke Weight Control

Heerlijk hondenvoer voor alle volwassen honden met (de neiging tot) overgewicht. Geschikt als onderhoudsvoeding om je hond op een gezond gewicht te houden of te brengen.

Smølke Sensitive

Smølke Sensitive

Hypoallergeen hondenvoer voor volwassen honden met huid- en vachtproblemen of een gevoelig spijsverteringsstelsel.

Meer leuke onderwerpen voor jouw pup van 1 jaar oud: