Vers Vlees voeren

Hmmm… dat is een goed idee! Er zijn momenteel zoveel verschillende soorten voeding en snacks te koop voor je pup dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kan je pup brokken geven, blikvoeding, met de pot mee laten eten of zelfs vers vlees voor hem kopen. Waar doe je nu goed aan?

Complete voeding

Belangrijk is dat de hoofdvoeding van je pup een complete voeding is, dat jouw pup het er goed op doet en dat jij er een goed gevoel bij hebt. Droogvoeding, blikvoeding en vers vlees voor honden zijn allemaal als complete maar ook als aanvullende voeding te koop. Het is daarbij niet alleen belangrijk om naar de prijs te kijken en wat jouw pup er van vindt, maar ook de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten: je bent immers wat je eet! En dat geldt ook voor jouw pup! 

Weerstand

Een goede droogvoeding bevat alle voedingsstoffen die je pup dagelijks nodig heeft. Vers vlees bevat echter bacteriën en enzymen die bijdragen aan een gezonde darmflora. Pups met een gezonde darmflora hebben een goede spijsvertering en daardoor over het algemeen ook een betere weerstand. Vandaar dat wij ook aanraden om je pup 1x per week een dag vers vlees te geven.

Meer informatie over rauw voer en hoe je dit het beste kunt voeren vind je op Rodi Petfood.

En blikvoeding dan?

Blikvoeding is in principe niet nodig, al vinden ze dit vaak wel erg lekker! Blikvoeding is gesteriliseerd, dit geldt voor alle voeding die houdbaar is buiten de diepvries. Deze voeding bevat dus geen enzymen meer die zorgen voor het verbeteren van de darmflora en bieden in dat opzicht dus geen voordeel boven droogvoeding! Wel kan blikvoeding uitkomst bieden bij honden die uit zichzelf te weinig drinken.

Meer leuke onderwerpen voor jouw pup van 8 maanden: