Geschikte voeding

Zuidrussische Ovcharka

Berghonden

Deze grote, actieve hond is in zijn element wanneer hij een kudde mag hoeden en bewaken. Hierdoor is hij niet weggelegd voor een leven binnenshuis en moet hij voldoende beweging krijgen. Door zijn drang om te bewegen en bezig te zijn, is het een fijne hond om mee te sporten en te trainen hoewel rekening moet worden gehouden met zijn eigenzinnigheid en instincten.

Een ervaren eigenaar is noodzakelijk om de grote drang om te beschermen, en de felheid die daarmee naar boven kan komen bij deze hond, in goede banen te kunnen leiden. Een goede socialisatie zorgt ervoor dat deze hond met kinderen en andere dieren goed overweg kan hoewel hij naar vreemden toe altijd wat argwanend zal blijven. Ook zal deze harde hond, wanneer hij de mogelijkheid krijgt, zijn grenzen opzoeken en zelf regels bepalen. Deze hond is toegewijd aan zijn baas en familie.

De dichte vacht moet regelmatig geborsteld worden om vervilten te voorkomen en ook de lange beharing op het hoofd moet schoon gehouden worden. De Owcharka is gevoelig voor heupdysplasie. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee