Geschikte voeding

Grand/Petit Basset Griffon Vendéen

Lopende honden en zweethonden

Zowel de grand als de petit basset griffon Vendéen zijn alerte en enthousiaste honden. Deze honden zijn het liefst buiten bezig en gaan graag hun neus achterna. Het grootste verschil is dat de grand basset wat rustiger is en de petit basset wat onstuimiger. Om het jachtinstinct van deze honden onder controle te houden is het belangrijk om de hond consequent te trainen. Daarbij zal de hond zelf al snel bepalen of hij zin heeft om te luisteren en heeft hij een baas nodig die de charme van zijn onafhankelijke en gedreven karakter kan inzien.

Deze honden zijn sociaal en doen het goed in veel verschillende situaties met mens en dier. Deze honden hebben hun dagelijkse beweging nodig en zijn dan het liefst met hun neus bezig.

De ruwe vacht van de basset griffon vendéen moet minimaal 2 keer per jaar geplukt worden. Een wekelijkse kam- of borstelbeurt zorgt ervoor dat er geen losse haren en vuil in de vacht blijven hangen. Bij dit ras komen epilepsie, oogafwijkingen, schildklierproblemen en gewrichtsproblemen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee