Geschikte voeding

Duitse Dog

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Dit bekende hondenras is ondanks het formaat zachtaardig en aanhankelijk. De Duitse dog is intelligent en gevoelig en heeft daarom een geduldige baas nodig die deze hond voldoende beweging kan geven en hem ook mentaal bezig weet te houden. De training verloopt gemakkelijk doordat deze honden snel leren maar ze zullen commando’s niet altijd slaafs volgen. De Duitse dog is trouw aan zijn gezin en is ook met kinderen rustig en geduldig. Ook met andere dieren kan deze hond vaak goed overweg.

Hij vraagt geen intensieve activiteit maar moet wel de gelegenheid krijgen om zijn benen te kunnen strekken en met enige regelmaat lekker te kunnen rennen. Ondanks zijn zachtaardigheid zal deze dog niet twijfelen om zijn baas te beschermen wanneer dat nodig is. Het is daarom van belang deze sterke hond goed op te voeden en te begeleiden.

Regelmatig borstelen is voldoende om de vacht van de Duitse dog mooi te houden en dode haren te verwijderen. Bij dit ras komen naast heupdysplasie ook nieraandoeningen, neurologische problemen, hartaandoeningen, schildklierproblemen en oogafwijkingen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee