Geschikte voeding

Rottweiler

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Rottweiler zijn moedig, echte wakers en beschermers. Een goed opgevoede en gesocialiseerde Rottweiler zal bekenden en vrienden van de baas enthousiast begroeten. Naar eigen mensen toe zijn deze honden aanhankelijk en speels. Hij is dan ook erg gehecht aan zijn familie en graag in hun buurt. Een goede begeleiding en leiderschap zijn nodig om dit sterke ras te kunnen opvoeden en goed duidelijk te maken wat hun taak is.

Deze hond houdt ervan om te werken en heeft veel activiteiten en beweging nodig. De Rottweiler is graag buiten en de hondensport is een goede manier voor de Rottweiler om zijn werklust en energie in kwijt te kunnen. Geduld en consequentie zijn speerpunten bij de training van deze hond en dit kan dan ook het best gedaan worden door een ervaren hondeneigenaar. Wanneer aan de behoeftes van de rottweiler wordt voldaan, is hij een rustige en gezellige huisgenoot.

De vacht van deze honden is eenvoudig te onderhouden en moet alleen af en toe geborsteld worden om dode haren te verwijderen. Deze honden zijn gevoelig voor allergieën en heupdysplasie. Ook kunnen oogaandoeningen, schildklieraandoeningen en epilepsie voorkomen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee