Geschikte voeding

Hollandse Smoushond

Pinschers en Schnauzers

De Hollandse Smous is vrolijk, energiek,enthousiast en dol op mensen. Hoewel ze naar vreemden toe wat terughoudender kunnen zijn, zullen bekenden aanhankelijk en speels benaderd worden.

Deze honden zijn sportief aangelegd en doen het goed in verschillende sporten. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn erg snel en wendbaar. De Smous is graag buiten en altijd in voor een goede wandeling. Door hun grote aanpassingsvermogen zijn ze ook goede gezinshonden die met voldoende beweging prima in de stad gehouden kunnen worden.

Naar kinderen en andere dieren zijn ze zachtaardig en vormen hierdoor een goede gezinshond die goed te trainen is. Ondanks zijn energieke trekken, is de Smoushond evenwichtig en zelfverzekerd en niet snel van zijn stuk te brengen. Door het karakter is de smous goed gezelschap in veel verschillende situaties.

De vacht van de smoushond moet nu en dan getrimd worden en het verdere onderhoud bestaat vooral uit het voorkomen van klitten. Binnen dit ras zijn gevallen bekend van epilepsie, hartkwalen en auto-immuun ziekten. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee