Geschikte voeding

Border Collie

Herdershonden en Veedrijvers

Dit bekende schaapshondenras staan bekend om de werklust en intelligentie. De Border Collies leven om te werken en worden dan ook veel gebruikt voor verschillende taken. Ze hebben een actieve baas nodig die veel met ze onderneemt en om kan gaan met de grote hoeveelheid energie van het ras. Zonder voldoende activiteit zullen deze honden zich gaan vervelen en probleemgedrag gaan vertonen.

Door zijn intelligentie is de Border Collie goed te trainen en een uitstekend hondenras voor de hondensport. De eigenaar van een border collie moet om kunnen gaan met de drang om alles wat beweegt te willen drijven en hoeden. Enige ervaring kan daarbij goed van pas komen, door het uitgesproken karakter is dit geen beginnershond.

De socialisatie is van groot belang om deze honden te laten wennen aan voertuigen, dieren en kinderen en om het drijfgedrag te kunnen beheersen.

Tijdens het verharen moet de Border Collie geborsteld worden en de langharige exemplaren wat vaker om vervilting  van de vacht te voorkomen. Het ras kent verschillende gezondheidsproblemen waaronder epilepsie, heupdysplasie, allergieën en oogaandoeningen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee