Geschikte voeding

Anatolische Herdershond

Berghonden

De Anatolische Herdershond (ook wel Karabash of Kangal) is een grote, stevige hond die ooit werd gebruikt als vechthond en als jachthond voor groot wild maar vooral om kuddes vee te bewaken. Hierdoor is hij erg trouw en kan bezitterig worden over zijn “eigen” familie. Van nature is de hond terughoudend naar vreemde mensen en in vreemde situaties, daarom moet hij goed gesocialiseerd worden.

Deze hond heeft een goede wandeling nodig en is een rustige huisgenoot die ook goed buiten kan zijn. Door zijn beschermende karakter kan hij ook als waakhond dienen. Een goede training is van belang bij dit ras en enige ervaring hierin is aan te raden.

Naar andere dieren toe geldt ook dat een goede socialisatie van belang is doordat de Anatolische herder zijn familie tegen al het vreemde zal beschermen. Wanneer een dier eenmaal is geaccepteerd zal ook deze beschermd worden. Door hun formaat en behoefte om hun eigen ding te kunnen doen, is een tuin aan te raden voor het houden van deze honden.

De dubbele vacht moet zo nu en dan goed uitgeborsteld worden. Net als veel andere grote hondenrassen heeft ook dit ras te lijden onder heup- en elleboogdysplasie. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee