Geschikte voeding

Pyreneese berghond

Berghonden

De Pyrenees is een hond die veel gebruikt wordt als waakhond en daarbij volledig zelfstandig op zijn instincten kan vertrouwen. Deze rustige reuzen zijn naar mensen toe aanhankelijk en zullen huis en haard beschermen met hun leven. Daar moet rekening mee gehouden worden in de omgang met vreemde mensen en dieren. Deze hond moet al jong leren omgaan met verschillende situaties zodat hij daar op de juiste manier op reageert.

Hij heeft geen intense activiteit nodig maar heeft wel dagelijkse beweging in de vorm van wandelingen nodig. Tijdens het wandelen heeft deze hond de neiging om een groot gebied te verkennen en hij moet dus goed onder appèl staan. De hond is in huis rustig en zal vaak op een plek liggen waar hij alles goed kan overzien. Ervaring met honden is aan te raden om de dominantie, onafhankelijkheid en eigenzinnigheid van deze hond in goede banen te kunnen leiden. Consequentie en geduld zijn daarbij van groot belang. De Pyrenees is op zijn best wanneer hij een stuk land mag bewaken, anders zal er een vervangende activiteit voor de hond moeten komen.

Deze hond verliest regelmatig haar en moet daardoor vaak geborsteld worden. Heupdysplasie komt ook bij dit grote hondenras voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee