Geschikte voeding

Tibetaanse mastiff

Berghonden

De Tibetaanse Mastiff is een heel oud hondenras met een indrukwekkend uiterlijk dat de mens al eeuwenlang beschermt tegen allerlei indringers. Deze hond is een onbevreesde en zelfverzekerde waker met daarnaast een zachtaardige kant. Hij is gek op zijn familie en rustig in en om het huis. Hoewel geduldig naar mensen toe, kan deze hond ook erg eigenzinnig zijn en de vaardigheid van zijn trainer op de proef stellen.

Dit harde hondenras kan in alle omstandigheden buiten zijn en is daar dan ook graag te vinden. Zijn trouw aan de mens laat hij niet zo snel merken door aanhankelijkheid, hij stelt zich eerder onafhankelijk op.

Deze hond is op zijn best wanneer hij vrij wordt gelaten en zijn eigen gang kan gaan. Training en hondensport zijn voor de meeste honden van dit ras niet weggelegd hoewel enkele training noodzakelijk is om de instincten van deze hond in goede banen te kunnen leiden.

Vooral tijdens het verharen, moet de lange vacht van deze hond grondig geborsteld worden, daarbuiten is zo nu en dan doorkammen voldoende. Naast heupdysplasie komen bij dit ras oog- en schildklierproblemen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee