Geschikte voeding

Bloedhond

Lopende honden en zweethonden

Dit is een rustige en zelfverzekerden hond die zich niet snel van de wijs laat brengen. Hij is zachtaardig en sociaal naar mens en dier. Het kenmerk van dit ras is zijn uitstekende reukvermogen en deze honden zullen dan ook geregeld hun neus achterna lopen en de baas volledig vergeten. Het zijn echte buitenhonden die de mogelijkheid om dagelijks lekker te kunnen bewegen zeker nodig hebben.

In huis zijn deze honden rustig en meegaand. Ze zijn zelfstandig in hun doen en laten, wat in de training ook voor wat problemen kan zorgen. De bloedhond leert snel maar heeft een duidelijke en consequente training en opvoeding nodig om te voorkomen dat zijn zelfstandigheid de overhand krijgt. In onbekende situaties kunnen deze honden wat terughoudend zijn en dan hebben zij een zelfverzekerde baas nodig die leiding kan geven.

De bloedhond hoeft weinig geborsteld te worden, wel moeten de huidplooien en oren schoon gehouden worden om infecties te voorkomen. Dit ras lijdt onder oogproblemen, heupdysplasie, epilepsie en huidproblemen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee