Geschikte voeding

Otterhound

Lopende honden en zweethonden

Deze grote jachthonden zijn vaak enthousiast en onstuimig. Ze zijn het liefst buiten en gek op water. In huis laten deze honden hun rustige kant zien; ze zijn dan makkelijk in de omgang en aanhankelijk. Voldoende beweging is erg belangrijk; de Otterhound moet zijn jachtinstinct kwijt kunnen in voldoende activiteiten. Het is aan te raden met deze hond een hondensport te gaan doen waarin hij zijn energie kwijt kan en regelmatig lange wandelingen te maken waarbij hij zijn neus kan gebruiken.

Deze honden hebben veel training nodig om los te kunnen lopen. Ze zullen regelmatig hun neus achterna lopen en niet meer op de baas letten. Een goede training vraagt veel geduld en consequentie. De otterhound is verdraagzaam naar zowel mensen als dieren en doet het ook in een gezin met kinderen goed.

De vacht hoeft niet vaak geborsteld te worden maar er moet wel rekening gehouden worden met vuil dat makkelijk in de ruwe vacht blijft hangen. Bij dit ras komen naast heupdysplasie ook problemen met de bloedstolling en epilepsie voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee