Geschikte voeding

Zwitserse Laufhund

Lopende honden en zweethonden

Deze honden zijn gehecht aan hun baas en graag samen onderweg. Het raseigen jachtinstinct zorgt er echter voor dat ze niet in elke situatie volgzaam zijn en ze zullen graag zelfstandig gaan jagen. Een goede training zorgt ervoor dat het dit instinct in goede banen kan worden geleid maar een slaafse gehoorzaamheid kan niet worden verwacht van de laufhund.

Ze zijn zeer intelligent en werken graag voor hun baas waardoor ze makkelijk zijn in de omgang, ook tijdens het trainen. Honden van dit ras hebben veel beweging nodig en zijn door hun atletische bouw geschikt voor verschillende sportieve activiteiten. Wanneer hij zijn energie kwijt kan, zal de laufhund zijn rustige en aanhankelijke aard in huis laten zien. Het is bij deze honden belangrijk een goede band op te bouwen door veel dingen samen te doen. Deze honden zijn dan ook het liefst in gezelschap van zowel andere honden als mensen.

De korte vacht hoeft slecht af en toe geborsteld te worden om los haar en vuil te verwijderen. Ook deze grote honden zijn gevoelig voor heupdysplasie.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee