Geschikte voeding

Appenzeller Sennenhond

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Deze honden zijn door hun intelligentie en uithoudingsvermogen voor veel verschillende taken inzetbaar. Ze beschikken over een flinke dosis energie en enthousiasme en zijn daarbij atletisch gebouwd, wat ze geschikt maakt voor de hondensport. Naast zijn sportieve kant is de appenzeller ook een goede waker die zijn stem snel zal laten horen. Deze hond zal altijd alert zijn en zijn huis en familie goed in de gaten houden.

Hij heeft veel activiteit nodig om zijn energie in kwijt te kunnen en werkt graag voor zijn baas. Een natuurlijk overwicht is belangrijk bij het houden van deze hond om met het zelfverzekerde karakter goed om te kunnen gaan. Van nature zijn deze honden wantrouwend naar vreemden toe en daarom moeten ze goed gesocialiseerd worden. Naar eigen mensen toe zijn ze aanhankelijk en ze zullen dan ook om aandacht komen vragen wanneer ze dat in hun eigen ogen niet voldoende krijgen.

De Appenzeller heeft niet veel vachtverzorging nodig en hoeft alleen af en toe geborsteld te worden om dode haren te verwijderen. Gezondheidsproblemen die bij dit ras voorkomen zijn: problemen met de urinewegen, gewrichtsaandoeningen en oogaandoeningen.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee