Geschikte voeding

Argentijnse Dog

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Deze dogachtige, ook bekend als Dogo Argentino, is gefokt voor de jacht op groot wild. Hierdoor moet hij groot, sterk en onbevreesd zijn. Ondanks hun imposante uiterlijk zijn deze honden zachtaardige en aanhankelijke gezinshonden. Naar kinderen toe is hij zorgzaam en speels en ook naar vreemden is deze hond open en vriendelijk.

De dogo zal goed begeleid moeten worden in de omgang met honden en anderen dieren om te voorkomen dat zijn kracht en onbevreesdheid voor problemen zorgen. Een ervaren hondeneigenaar zal deze hond op de juiste manier, zonder harde hand, kunnen begeleiden. Deze atletische hond heeft veel beweging nodig en gaat graag buiten op onderzoek uit. In huis is hij rustig en zal graag dicht bij zijn baas liggen.

De kortharige vacht moet af en toe geborsteld worden om losse haren te verwijderen. Deze helemaal witte hond is gevoelig voor zonnebrand en moet daartegen beschermd worden. Doofheid komt bij dit ras voor, net als heupdysplasie en andere gewrichtsproblemen. Ook zijn deze honden gevoelig voor allergieën. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee