Geschikte voeding

Boerboel

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De boerboel is een imposante bewaker van huis en haard. Hij is trouw en toegewijd aan zijn familie en is het liefst in hun buurt om er zeker van te zijn dat ze niks overkomt. Hij staat vooral bekend om zijn beschermdrang over kinderen binnen het gezin. Deze hond is nergens bang voor en zal confrontaties niet uit de weg gaan.

De eigenaar van deze hond moet overweg kunnen met deze onverschrokkenheid en de kracht van dit ras. Vastbesloten als deze hond is, heeft hij een consequente training nodig. Ook een goede socialisatie is noodzakelijk om met andere honden en vreemden om te leren gaan. Deze hond is rustig in en om huis en heeft geen intensieve activiteiten nodig maar wel een goede dagelijkse wandeling. Door zijn intelligentie is de boerboel makkelijk te trainen maar heeft hij ook mentale uitdaging nodig.

De kortharige vacht kan eenvoudig onderhouden worden met zo nu en dan een borstelbeurt. Door zijn zware bouw is de boerboel gevoelig voor heupdysplasie. Daarnaast komen oog- en huidproblemen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee