Geschikte voeding

Bordeaux Dog

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Ook deze molosser is gemaakt om te waken, waarbij hij vaak al genoeg heeft aan zijn imponerende uiterlijk. Hij is aanhankelijk naar zijn familie toe en heel trouw. Zelfs in rust zal deze hond constant zijn familie en omgeving in de gaten houden om op tijd te kunnen reageren op bedreigingen. Hoewel ze groot van stuk zijn, hebben deze honden een gevoelig karakter en ze hoeven dan ook zeker niet met harde hand opgevoed te worden.

Naar vreemden toe is de bordeaux dog wat terughoudend en zal hij eerst de kat uit de boom kijken. Hij kan ook eigenzinnig zijn en zal zo nu en dan zijn grenzen gaan opzoeken. Hierom heeft deze hond een eigenaar met natuurlijk overwicht nodig en iemand met ervaring is dan ook het meest geschikt voor dit ras. Deze honden zijn rustig in huis en zijn buiten in voor meer activiteit en een spelletje. Door zijn formaat heeft deze hond wel de ruimte nodig om lekker te kunnen bewegen.

De typische roodbruine vacht van deze honden hoeft slechts af en toe geborsteld te worden om dode haren te verwijderen. De huidplooien van deze honden moeten ook goed schoon gehouden worden. Naast heupdysplasie zijn deze honden gevoelig voor huidaandoeningen en allergieën. Ook epilepsie en oogaandoeningen komen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee