Geschikte voeding

Bullmastiff

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Deze indrukwekkende honden zijn beschermers van huis en haard. Ze zijn waaks en alert maar niet agressief. De bullmastiff is rustig en erg op zijn mensen gericht maar is toch zelfstandig en maakt zijn eigen beslissingen. Hij is gehoorzaam aan zijn baas maar zal wel zijn eigen wil en onafhankelijkheid tonen bij de training. Natuurlijk overwicht is belangrijk om deze krachtige hond de juiste manieren bij te brengen. De bullmastiff is hard voor zichzelf maar zeer gevoelig voor stemmingen in huis en de manier waarop hij benaderd wordt.

Zijn evenwichtige karakter zorgt ervoor dat deze hond goed binnenshuis te houden is, waar hij graag dicht bij zijn familie zal willen zijn. Een goede socialisatie is van belang om deze hond te leren omgaan met andere dieren. Deze rustige hond heeft niet bijzonder veel activiteit nodig en is al gauw tevreden met een goede wandeling.

Bij het verharen is regelmatig borstelen van de vacht van deze hond belangrijk. Dit ras is gevoelig voor neurologische aandoeningen, heupdysplasie en oogproblemen.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee