Geschikte voeding

Hovawart

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Ondanks zijn lieve uitstraling is deze hond een serieuze bewaker van zijn familie en huis. Met zijn evenwichtige temperament is de hovawart een rustige huisgenoot die ook zijn speelse kant kan laten zien. Deze hond hecht zich erg aan zijn baas en is naar vreemden van nature terughoudend. Hoewel hij erg gericht is op de baas en deze goed zal gehoorzamen, is de hovawart onafhankelijk en zelfverzekerd. Naast dingen doen met de baas, geniet deze hond er ook van om alleen buiten te zijn en op onderzoek uit te gaan.

Door het grote aanpassingsvermogen kan hij goed in huis worden gehouden wanneer hij met regelmaat zijn energie buitenshuis kwijt kan. Natuurlijk overwicht is van belang bij deze hond om te voorkomen dat zijn zelfstandige karakter hem gaat leiden en hij zelf de dienst zal proberen uit te maken. Ook deze hond moet goed gesocialiseerd worden met dieren en kinderen om te leren op de juiste manier daarmee om te gaan.

De vacht van hovawart moet zo nu en dan geborsteld en gekamd worden, vooral de langere haren, om klitten te voorkomen. Epilepsie, oogaandoeningen, schildklierafwijkingen en levershunt komen bij dit ras voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee