Geschikte voeding

Landseer

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Landseer is gefokt om vissers te helpen bij hun werk en drenkelingen te redden. Deze honden zijn aanhankelijk en gericht op mensen wat maakt dat ze tegenwoordig veel gezien worden als gezinshond. Ondanks hun meegaande karakter, zullen deze honden hun mensen wel beschermen wanneer dat nodig is. De Landseer is actief en speels en ze hebben regelmatig beweging nodig. Je kunt de Landseer dan ook in de hondensport tegenkomen, mede doordat hij graag werkt voor zijn baas. Ook wordt er vaak nog echt waterwerk gedaan met de deze honden.

Het zijn rustige huisgenoten wanneer zij dagelijks voldoende beweging krijgen. Met kinderen en andere dieren kunnen ze goed overweg door hun geduldige karakter en in huis weten zij zich goed te gedragen.

Deze honden moeten regelmatig geborsteld worden om vuil en losse haren te verwijderen. Ook moeten de oren goed schoon gehouden worden, vooral als de hond veel tijd in het water doorbrengt. Gezondheidsproblemen bij dit ras bestaan uit oogproblemen, gewrichtsproblemen en een bloedstollingsziekte.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee