Geschikte voeding

Mastino Napoletano

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Het uiterlijk van deze honden is vooral bedoeld om ze te helpen bij hun werk; het bewaken van huis en haard. Door zijn moed en zelfverzekerdheid is het een uitstekende waker. Toch hebben deze honden ook een rustige en aanhankelijke kant. De Mastino Napoletano is een intelligente hond en gevoelig voor de manier waarop met hem wordt omgegaan. Deze hond heeft een gereserveerd karakter, vooral naar vreemden toe. Om te voorkomen dat hij te beschermend wordt, is een goede socialisatie belangrijk.

Een dagelijkse goede wandeling is belangrijk voor deze hond om hem gelukkig te houden, in huis is hij erg rustig. Hij doet graag wat voor zijn baas maar kan ook zijn eigen wil laten zien in de training. De vele huidplooien van deze hond moeten goed schoon en droog gehouden worden.

De vacht heeft weinig onderhoud nodig; dit zal vooral bestaan uit borstelen tijdens het verharen. Bij deze honden kunnen oogproblemen en hartproblemen voorkomen. Ook is dit grote ras gevoelig voor heupdysplasie en schildklierafwijkingen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee