Geschikte voeding

Newfoundlander

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Newfoundlander is, in tegenstelling tot veel andere molossers, niet gefokt als waakhond maar als waterhond om vissers te helpen bij hun werk en drenkelingen te redden. Deze honden zijn rustig, aanhankelijk en gericht op mensen wat maakt dat ze tegenwoordig veel gezien worden als gezinshond. Ondanks hun meegaande karakter, zullen Newfoundlanders hun familie wel beschermen wanneer dat nodig is.

Ook zijn deze grote honden actief en speels en hebben zij regelmatig beweging nodig. Deze grote honden kun je dan ook in de hondensport tegenkomen, mede doordat hij graag werkt voor zijn baas. Er wordt vaak nog echt waterwerk gedaan met de Newfoundlander. Met kinderen en andere dieren kunnen ze goed overweg door hun geduldige karakter en in huis weten zij zich goed te gedragen.

Deze honden moeten regelmatig geborsteld worden om vuil en losse haren te verwijderen. Ook moeten de oren goed schoon gehouden worden, vooral als de hond veel tijd in het water doorbrengt. Gezondheidsproblemen bij dit ras bestaan uit hartafwijkingen, gewrichtsproblemen en nierproblemen.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee