Geschikte voeding

Sint Bernard

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Sint Bernard is een rustige hond die graag onder de mensen is. Deze hond is trouw aan zijn familie en zal deze bewaken en beschermen wanneer dat nodig is. Het is een vrij zelfstandige hond die ook eigenzinnige trekjes vertoont waar de bezitter van dit ras goed mee om moet kunnen gaan. Door zijn formaat is een goede training van belang, wat het best gedaan kan worden door positieve bekrachtiging van een baas met natuurlijk overwicht. Deze intelligente hond leert snel maar kan wel zijn eigen wil laten zien. In huis is de Sint Bernard rustig wanneer hij voldoende beweging krijgt in zijn dagelijkse wandelingen.

Hij is gevoelig voor stemmingen in huis en de manier waarop hij wordt benaderd. Met kinderen en andere dieren is deze hond zachtaardig, mits hij goed gesocialiseerd is. Door zijn dikke vacht is deze hond goed bestand tegen weersinvloeden en hij zal dan ook graag buiten zijn.

De Sint Bernard kan zowel een lange als een korte vacht hebben die beide geborsteld moeten worden om vuil en losse haren te verwijderen. Heupdysplasie en andere gewrichtsproblemen komen bij deze honden voor, net als hartafwijkingen en oogaandoeningen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee