Geschikte voeding

Tosa (Inu)

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Tosa Inu is een rustige hond die, wanneer het nodig is, moedig en daadkrachtig is. Hij zal niet twijfelen om zijn gezin te beschermen tegen gevaar. Hij is erg trouw aan zijn baas en zal graag voor hem willen werken, wat hem goed trainbaar maakt. De training is tevens belangrijk om deze daadkrachtige honden te leren zich op de juiste manier te gedragen en duidelijk regels aan te geven. Een ervaren hondeneigenaar zal deze hond de beste begeleiding kunnen bieden.

Kennis van hondengedrag komt zeker van pas bij het houden van dit hondenras dat confrontaties niet uit de weg gaat. Daartegenover staat een zachtaardige kant van de Tosa Inu die hij zal tonen naar zijn familie toe. Met andere dieren en kinderen is een goede socialisatie belangrijk. Deze hond heeft voldoende beweging nodig om in huis rustig te kunnen zijn. Een groot uithoudingsvermogen stelt hem in staat lange wandelingen te maken of zijn baas te vergezellen tijdens het fietsen of hardlopen.

De korte vacht wordt mooi gehouden door af en toe een borstelbeurt. Ook dit grote ras is gevoelig voor heupdysplasie en ook oogproblemen komen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee