Geschikte voeding

Dwergpinscher

Pinschers en Schnauzers

De Duitse Dwergpinscher is kleiner dan de Duitse Pinscher maar heeft minstens zoveel karakter. In grote lijnen komen de karakters overeen al lijkt het zo dat de kleinere hondjes nog waakser, feller en actiever zijn. Deze moedige honden zijn erg gehecht aan mensen en waakzaam over huis en haard.

De Pinscher is speels, houdt van gezelschap en is het liefst de hele dag bij zijn baas in de buurt. Het is een echte huishond die wel voldoende beweging moet krijgen om zijn energie kwijt te kunnen. Bij sport en spel zijn deze honden onvermoeibaar.

Ze hebben een pittig karakter, zijn zelfstandig en vasthoudend en hebben daardoor duidelijk leiding van hun baas nodig om niet zelf regels te gaan bepalen. Door hun waakzame aard is een goede socialisatie van belang.

De korte vacht van de Dwergpinscher vraagt weinig onderhoud; een borstelbeurt om het verharen te vereenvoudigen is voldoende. Bij de Dwergpinscher komen gewrichtsproblemen, oogafwijkingen en syrengomyelia voor. Het laatste is een neurologische aandoening waar veel dwerghondenrassen onder lijden. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee