Geschikte voeding

Duitse staande hond draadhaar/korthaar

Staande honden

De Duitse staande honden zijn echte werkhonden en hebben veel energie. Door de aangeboren werklust, moeten deze honden voldoende beweging en activiteiten aangeboden krijgen. Honden van dit ras zijn het gelukkigst wanneer zij voor het oorspronkelijke fokdoel gebruikt worden, de jacht. Wanneer dat niet mogelijk is kunnen zij hun energie ook goed in andere activiteiten kwijt, waaronder verschillende hondensporten en lange wandelingen.

De Duitste staande hond is onafhankelijke en zelfverzekerd ingesteld en heeft een baas nodig die leiding kan geven en de hond consequent kan opvoeden. De Duitse staande hond zal zich hechten aan zijn baas en deze graag willen gehoorzamen. Daarbij zal hij zijn baas en gezin bewaken.

Met andere dieren en kinderen gaan deze honden vaak goed om. De kortharige vacht moet zo nu en dan geborsteld worden om vuil en dode haren te verwijderen. De ruwe vacht moet bij het verharen geplukt worden. Bij deze honden komen von Willebrand ziekte, heupdysplasie, epilepsie en huidaandoeningen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee