Geschikte voeding

Gordon Setter

Staande honden

De gordon setter is een hond met een zacht karakter. Hij is vriendelijk en rustig in de omgang en is erg gehecht aan zijn baas en familie. Naar vreemden toe kunnen deze honden wat terughoudend zijn, waardoor zij ook geschikt zijn als waakhond. Door het levendige en speelse karakter van dit ras zijn dit leuke gezinshonden. Met kinderen gaat deze hond op een zachtaardige manier om. Een harde hand is niet nodig bij de training van de gordon setter. Hij leert snel maar kan ook eigenzinnig zijn en consequentie is belangrijk.

Socialisatie is bij deze honden belangrijk om te voorkomen dat de terughoudende kant van het karakter de overhand krijgt. Deze atletische honden zijn goed in sporten en hebben ook veel beweging nodig. Ze zijn graag buiten en kunnen snel verveeld raken wanneer ze niet voldoende uitgedaagd worden.

De Gordon Setter moet met enige regelmaat geborsteld worden om klitten en vuil uit de vacht te verwijderen. Aanvullend kan de hond getrimd worden. Bij dit ras komen heupdysplasie, oogafwijkingen, nierziekte en schildklierproblemen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee