Geschikte voeding

Spinone Italiano

Staande honden

De spinone is een forse jachthond met een rustig en zachtaardig karakter. Hij is kalm in de omgang en zeker van zichzelf. Het zachte karakter maakt deze honden geschikt als gezinshond. Met kinderen en ook met andere dieren gaan zij op een vriendelijke manier om, ze zijn vaak onverstoorbaar. Een consequente baas is belangrijk voor de spinone, met name om de jachtpassie van dit ras in goede banen te leiden. Slaafse gehoorzaamheid kan van deze honden niet worden verwacht en een harde hand werkt vaak averechts.

Deze honden komen het best tot hun recht wanneer er activiteiten worden ondernomen waarin zij hun jachtpassie kwijt kunnen. Verder is een goede dagelijkse wandeling nodig om deze honden tevreden te houden. De spinone is geen echte waakhond maar kan wel zijn stem laten horen wanneer dat nodig is. Over het algemeen zijn het allemansvrienden die wel goed gesocialiseerd dienen te worden.

De ruwharige vacht moet minimaal 2 keer per jaar getrimd worden. Verder moeten de oren en de lange kopbeharing goed schoon worden gehouden. Bij dit ras komen oogproblemen, heupdysplasie en een neurologische aandoening voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee