Geschikte voeding

Vizsla

Staande honden

Deze atletische honden hebben veel energie en zijn graag actief bezig. Wanneer de Viszla de mogelijkheid krijgt om voldoende te bewegen, is hij in huis aanhankelijk en meegaand. Deze honden zijn intelligent en leren snel waardoor ze goed te trainen zijn, mits ze voldoende gemotiveerd worden. Om te voorkomen dat de Viszla zich gaat vervelen, heeft hij ook mentale uitdaging nodig.

Het is bij deze honden belangrijk om duidelijk en consequent te zijn om te voorkomen dat hun nieuwsgierige en enthousiaste karakter voor problemen zorgt. Hondensport, jacht of spelletjes zijn een goede manier om de Viszla bezig te houden. Deze hond is goed op zijn plaats in een actief gezien. Door het vriendelijke karakter kunnen zij ook goed met kinderen omgaan. Waakzaamheid kan worden verwacht in de vorm van blaffen, verder begroet de Viszla vrijwel iedereen vriendelijk.

Zowel de korte als de ruwharige vacht hebben weinig onderhoud nodig. Ook bij dit ras komen heupdysplasie en oogproblemen voor. Daarnaast worden epilepsie en huidproblemen gezien. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee