Geschikte voeding

Bearded Collie

Herdershonden en Veedrijvers

De Bearded Collie is een enthousiast, aanhankelijk en energiek hondenras. Het zijn fijne gezinshonden en zeer menslievend. Daar tegenover staat wel de eigen wil van deze hond en zijn vastberadenheid die in sommige situaties lastig kunnen zijn. Een dosis humor bij het trainen komt goed van pas wanneer deze hond zijn onafhankelijke aard toont en stopt met luisteren wanneer hij het genoeg vindt geweest.

Beweging is erg belangrijk voor de Bearded Collie, hij doet niets liever dan buiten rennen en spelen en daar moet dus voldoende tijd en ruimte voor aanwezig zijn. Een goede manier om hiervoor te zorgen is door te gaan sporten met de hond.

Met kinderen en andere dieren gaat deze hond op een vriendelijke manier om. Wel moeten alle gezinsleden om kunnen gaan met het energie enthousiasme en de vraag naar aandacht die de Bearded Collie typeren.

De vacht van deze hond moet regelmatig gekamd worden om klitten tegen te gaan en ook het lange haar bij de neus, oren en ogen van de hond moet onderhouden worden zodat hij daar geen last van krijgt. Bij dit hondenras worden allergieën, auto-immuunziekten en heupdysplasie gezien.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee