Geschikte voeding

Groenendaeler

Herdershonden en Veedrijvers

De Tervuerense Herdershond, Mechelse Herdershond, Laekense Herdershond en de Groenendaeler zijn allemaal herdershonden die uit België afkomstig zijn. Deze intelligente herdershonden zijn toegewijd aan zijn baas en naar vreemden terughoudender. De honden zijn moedig en daadkrachtig en waken over hun baas en gezin. Ze vinden aandacht van de familie heerlijk en kunnen daarin wat bezitterig worden. Energiek als ze zijn, hebben deze honden veel beweging nodig en ze zijn op hun best als ze mogen werken en hun intelligentie kunnen gebruiken.

Vanwege het terughoudende karakter is het belangrijk dat deze honden goed gesocialiseerd worden, dan is omgang met vreemden en andere dieren geen probleem. Training van deze herdershonden verloopt vaak goed doordat ze erg leergierig zijn aangelegd met een grote “will to please”. Hierdoor blinken ze uit in verschillende takken van de hondensport. Door het hoge energiegehalte hebben deze honden wel de ruimte nodig en zijn minder geschikt voor kleine behuizing.

Ze zijn het best in handen bij een ervaren hondeneigenaar die weet om te gaan met het pittige karakter en leiding kan geven aan het hoge energiegehalte van deze honden.

De vacht van de Groenendaeler moet vooral tijdens het verharen gekamd te worden. Daarnaast is het nodig regelmatig klitten te verwijderen. Naast heupdysplasie, dat bij al deze rassen gezien wordt, komen schildklierafwijkingen en oogafwijkingen bij de dit ras voor.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee