Geschikte voeding

Lancashire Heeler

Herdershonden en Veedrijvers

Hoewel hij klein van stuk is, heeft de Lancashire Heeler een groot talent voor het drijven van vee en kan hij daarnaast ook jagen op kleine dieren. Het is een vrolijke, actieve hond met karakter die graag zijn bij zijn familie is om deze te bewaken. Het is een ideale hond om veel dingen mee te ondernemen en hij is dan ook het liefst de hele dag in de weer en bij zijn baas in de buurt.

De training van dit hondje is niet gemakkelijk door zijn eigenzinnige karakter en het feit dat hij niet snel onder de indruk is. Sporten of werken met de hond zorgt ervoor dat hij zijn energie en intelligentie een plek kan geven en een rustige huishond kan worden. Met zijn achtergrond moet rekening gehouden worden bij de omgang met andere dieren en een goede socialisatie is van belang. Bij een goede omgang is deze hond ook een echte kindervriend.

De vacht van de Lancashire Heeler hoeft slechts af en toe geborsteld te worden om dode haren te verwijderen. Het ras kent oogproblemen en heeft last van patella luxatie. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee