Geschikte voeding

Old Englisch Sheepdog (bobtail)

Herdershonden en Veedrijvers

Deze grote honden zijn zachtaardig en enthousiast en worden daardoor veel gezien als gezinshond. De Bobtail is gehoorzaam en trouw aan zijn baas maar heeft wel een sterke wil en een onafhankelijk karakter. Er moet niet vergeten worden dat deze honden van oorsprong herdershonden zijn en dus graag buiten zijn en ook de nodige activiteit nodig hebben. Ze vinden het heerlijk om lange wandelingen te maken en zijn van nature onderzoekend en nieuwsgierig.

De Old English Sheepdog waakt over zijn huis en familie en is niet bang om zich te laten horen. Hij is speels maar weet wanneer er gewerkt moet worden en krijgt graag een taak. Door zijn stabiele en meegaande karakter is dit ras een fijn gezelschap om veel mee te ondernemen.

De vacht van de Old English Sheepdog vraagt veel onderhoud en moet met grote regelmaat geborsteld worden om klitten en vervilting te voorkomen. Door het vele haar moeten ook de oren en ogen van deze hond goed schoon gehouden worden. Epilepsie, doofheid, heupdysplasie en oogaandoeningen kunnen bij deze honden voorkomen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee