Geschikte voeding

Saarlooswolfhond

Herdershonden en Veedrijvers

De Saarlooswolfhond staat dicht bij de natuur en is ontstaan door herdershonden te kruisen met wolven. Hierdoor heeft deze hond nog karaktertrekken van zijn wilde voorouders zoals de terughoudendheid en de neiging om te vluchten in bedreigende situaties. Door zijn sterke instinct om een roedel te vormen, ziet deze hond zichzelf als volwaardig lid van het gezin.

Hij dient gerespecteerd te worden en met zijn eigenzinnige aard moet rekening gehouden worden. Gehoorzaamheid kan dan ook in beperkte mate van deze hond verwacht worden en er moet rekening gehouden worden met zijn drift om te onderzoeken en buiten te zijn.

De Saarlooswolfhond is gevoelig voor de stemming van de mens, wat hem een ras voor de liefhebber maakt. Kennis van hondengedrag is een vereiste bij het houden van deze bijzondere hond met zijn sterke instincten.

Het onderhouden van de vacht is eenvoudig en bestaat voornamelijk uit een borstelbeurt tijdens het verharen. Bij dit ras zijn heupdysplasie, oogafwijkingen en de verlammingsziekte degeneratieve myelopathie bekend.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee