Puzzelen met je hond

Hersenwerkjes zijn superleuke puzzels waarin je het eten of favoriete speeltje van je hond verstopt. Honden zijn gek op het zoeken naar eten en vinden puzzelen dan ook erg leuk. Je leert je hond op deze manier meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en concentratievermogen te krijgen. Ideaal voor elke hond ongeacht ras, leeftijd of karakter!

Leren puzzelen

Leren puzzelen

Net als kinderen moeten ook honden leren puzzelen. Dit doe je door de puzzel eerst simpel aan te bieden en deze geleidelijk steeds een stapje moeilijker te maken. Hersenwerken is iets wat je te allen tijde samen doet; jij bedenkt de puzzel en begeleidt je hond, hij lost hem op!

Belangrijk is dat je het puzzelen begeleidt, zonder je hond daarbij te storen. Dat je hem uitdaagt zonder dat dit voor frustratie zorgt en dat jullie ervan genieten!

Puzzels moeilijk of duur?

Denk je dat puzzelen met je hond moeilijk of duur is? Het tegendeel is waar. De leukste puzzels maak je zelf van simpel materiaal, wat vrijwel iedereen in huis heeft! Je vervangt tijdens de maaltijd de voerbak door een puzzel, dus je hond eet zijn eigen voer op een plezierige manier! 

Kijk snel hieronder en kies je favoriete puzzel!

Bekijk de andere spelletjes

Terug

Smølke, daar maak je vrienden mee