Puzzelen met je hond of kat

Hersenwerkjes zijn superleuke puzzels waarin je het eten van je hond of kat verstopt.

Honden zijn gek op het zoeken naar eten en vinden puzzelen dan ook erg leuk. Je leert je hond op deze manier meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en concentratievermogen te krijgen. Ideaal voor elke hond ongeacht ras, leeftijd of karakter!

Katten zijn van nature nieuwsgierig en zijn graag actief bezig. Deze spelletjes zijn een leuke manier om langer met de voeding te doen, maar ook om je kat uitdaging te bieden en zijn nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Veel speelplezier!

Leren puzzelen

Leren puzzelen

Net als kinderen moeten honden en katten het puzzelen ook eerst rustig leren. Uitvinden hoe zo'n puzzel nu eigenlijk werkt. Dit doe je door de puzzel eerst simpel aan te bieden en deze geleidelijk steeds een stapje moeilijker te maken. Hersenwerken is iets wat je samen doet; jij bedenkt de puzzel en begeleidt je hond of kat en hij lost hem op!

Vooral bij honden is het belangrijk is dat je het puzzelen begeleidt, zonder je hond daarbij te storen. Dat je hem uitdaagt zonder dat dit voor frustratie zorgt en dat jullie ervan genieten!

Puzzels moeilijk of duur?

Denk je dat puzzelen met je hond moeilijk of duur is? Het tegendeel is waar. De leukste puzzels maak je zelf van simpel materiaal, wat vrijwel iedereen in huis heeft! Je vervangt tijdens de maaltijd de voerbak door een puzzel, dus je hond eet zijn eigen voer op een plezierige manier! 

Bekijk hieronder een paar leuke voorbeelden!

Bekijk de andere spelletjes

Terug

Smølke, daar maak je vrienden mee