Smøltentje maken

Deze puzzel is zeer geschikt voor jonge pups. Denk eraan dat jonge pups snel vermoeid zijn en hun concentratievermogen nog niet zo groot is, houd hersenwerken voor hen dus kort, simpel en leuk! Ook voor de volwassen hond is dit spel leuk. Je kunt hem wat ingewikkelder maken om je hond meer uit te dagen.

Wat heb je nodig?

  • stevige handdoek
  • zijn eigen Smølke brokjes

Wat zijn de stappen?

Stap 1: Vouw de handdoek een paar keer dubbel en maak in het midden een soort tentje, net als op de foto’s.

Vraag nu aan je pup om erbij te komen zitten (of staan) en leg een paar brokjes in het tentje. Geef toestemming aan je pup om te gaan zoeken en nodig hem uit om zijn neus onder de handdoek te steken. Als alle brokjes op zijn, ga je verder met stap 2.


Stap 2: Maak nu het tentje steeds platter en leg daarna de brokjes steeds een klein stukje verder naar achteren.

Je hond kan het eerste zichtbare brokje pakken en daarna is het de bedoeling dat hij met zijn neus het tentje open duwt en de overige brokjes gaat vinden. Je kunt hem zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Wil je het ingewikkelder maken? Leg dan al vanaf het begin bij het vouwen van het tentje al brokjes in de handdoek. Hij zal dan het hele tentje moeten uitrollen om alle brokjes te vinden. Start altijd simpel, zodat je hond het spelletje gaat snappen. Daarna kun je het zoeken steeds moeilijker maken.

Bekijk de andere spelletjes

Terug

Smølke, daar maak je vrienden mee